Havne i Danmark

På krydstogt i Danmark

Coronaen har i nogen grad taget livet af de store internationale krydstogter, for det viste sig i starten af pandemien, at de store skibe med mange mennesker samlet på ét sted og med anløb i havn efter havn var et sted, hvor smitte hurtigt kunne brede sig. Mange krydstogtsgæster oplevede at ‘strande’ på et skib, der måtte ligge for anker i lange tider, før de fik lov til at anløbe en havn, så passagererne kunne komme fra borde.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, så nu har en anden form for krydstogter set dagens lys: Små, intime sejladser i de danske, kystnære farvande, hvor man som turist kan komme med på tur med eksempelvis et flot gammelt og restaureret sejlskab. Eller du kan komme med en af de både, som tidligere tiders kystskippere brugte, når de fragtede personer og gods fra havn til havn i provinsen eller mellem hovedstaden og havnebyerne rundt omkring i landet.

Krydstogter har i mange år været en rigtig populær rejseform, og med en af de længste kyststrækninger i verden er det jo oplagt også at prøve at omsætte krydstogtsideen til de danske farvande.

Blandt andet det kendte rejsebureau Nilles udbyder danske krydstogter, og man kan komme på tur i blandt andet det sydfynske øhav. Her er det i forvejen populært at tage på ‘ø-cruise’, hvor folk tager på rundtur mellem de mange idylliske øer i området, og denne tanke omsættes nu til et samlet krydstogtskoncept.

Det er meningen, at der skal være omkring 50 gæster med hvert skib, og disse vil også bidrage til kystbyernes økonomi, når de kommer i havn og får mulighed for at spise på restauranterne og shoppe i de smukke gamle bycentre, som der heldigvis endnu er mange af i de kønne gamle kystbyer i hele landet.

Kommentarer lukket til På krydstogt i Danmark
ashe