Havne i Danmark

Sådan undgår du isninger i tænderne når du sejler

Mange af de danskere som årligt vælger at sejle de danske kyster tynde, vælger at gøre det i sommermånederne. Det giver god mening, for de danske farvande viser sig flottest frem netop i løbet af den varme danske sommer. Det betyder dog samtidig, at man undervejs på sine togter i de danske farvande skal huske at holde væskebalancen ved lige. Her går det for nogle galt, for de iskolde drikke som bliver kast indenbords kan til tider føre til isninger i tænderne. For nogle kan problemet blive så stort, at det sætter en dæmper på glæden ved at sejle rundt i de danske farvande. Heldigvis kan der gøres noget ved problemet. Det ser vi nærmere på her.

Stik til søs uden fare for isninger i tænderne

De fleste af os har prøvet at opleve, at vi får kedelige Isninger i tænderne, og lidelsen er da også relativ normal. Lidelsen kommer til udtryk ved følsomme tænder og tandhalse. Det er i særdeleshed ved indtagelse af kolde drikke, at isninger kan opstå. Det er relevant at nævne, eftersom mange danske sejlere henover sommeren stikker til søs i meget varmt vejr, og derfor bliver der drukket en del kolde drikke.

Så hvad kan man egentlig gøre for at undgå disse kedelige isninger? Først og fremmest er det vigtigt, at man husker at børste sine tænder regelmæssigt. Det er samtidig vigtigt, at tandbørsten man benytter ikke er for hård, da det kan blotlægge tandhalsene og skade emaljen. Samtidig er det også vigtigt, at man undgår alt for mange sure og syreholdige fødevarer. De har nemlig tendens til at blødgøre emaljen, hvilket yderligere bidrager til isninger i tænderne.

Nyd tiden ombord på din båd, men husk tandbørsten

En del danskere har sejlbåde som er så store, at der kan overnattes om bord på båden, laves mad og så videre. I deres udformning minder de næsten om regulære husbåde, og de byder på alle hverdagens fornødenheder. Disse slags sejlbåde giver mulighed for at bo på båden sommeren over, og sejle Danmark rundt. Har du også planer om at opholde dig på din båd hele sommeren, og ønsker du at undgå helbredsudfordringer såsom isninger i tænderne? Så “husk lige tandbørsten”! For som nævnt er tandbørsten dit vigtigste våben mod disse kedelige udfordringer.

Så snart du husker tandbørsten, samt børster dine tænder regelmæssigt i løbet af dagen, så skal du med garanti nok få en god tur på de danske farvande. Helt uden isninger i tænderne. Det efterlader dig i en situation hvor du allerede nu kan begynde at planlægge dit næste krydstogt på de danske farvande. Hvor vil du hen næste gang? Danmark byder på flotte farvande, fascinerende havne samt ikke mindst flotte strande, så der er rigeligt med steder hvor du kan sejle hen.

Kommentarer lukket til Sådan undgår du isninger i tænderne når du sejler
ashe