Havne i Danmark

Få en enkel livsstil på husbåd med skøn udsigt

Har du siddet i din lejlighed eller dit hus det seneste år og kigget rundt på væggene og spekuleret på, hvad du egentlig vil med dit liv? Hvad gør dig glad? Hvad vil du gerne ændre på, hvis du kan? Så er du måske kommet frem til den konklusion, at du gerne vil bo på en husbåd, hvor du er omgivet af vand og har friheden til at sejle rundt og lægge til i skønne havne.

Finansiering af husbåd

Når først du har truffet beslutningen om at finde en skøn husbåd, hvor du kan bo alene eller sammen med din partner eller familie, så er det næste skridt at skaffe finansieringen til en husbåd. Har du en lejlighed eller et hus, du kan sælge, så kan du måske skaffe pengene ad den vej, og ellers kan du tale med banken om at få et lån. Når pengene står på din konto er det egentlig bare at gå i gang med at søge efter den helt rigtige husbåd, som matcher dine behov.

Mindre plads og mere frihed

På en husbåd vil der være meget mindre plads, end du er vant til fra din lejlighed eller hus. Derfor kræver det, at man indretter sig på en funktionel måde, hvor man kun har de mest nødvendige møbler og ting ombord. Du kan med fordel få sat nogle reolsystemer, hylder eller skabe op på båden, hvis de ikke allerede er der i forvejen. Dermed kan du holde orden på dine ting – selv på meget lidt plads. Det er ligesom, hvis du er håndværker og har en firmabil med værktøj. Så er det også en fordel at have reolsystemer fra det smarte worksystem.dk, så du kan holde styr på dit værktøj. På en båd er det en fordel, at du altid ved, hvor dine ting er, og det er også nødvendigt, at der er ryddet op, så du ikke render og falder over dine ting. At bo på en husbåd er at sige ja til en meget mere enkel livsstil. Til gengæld kan det være en lettelse at slippe for at have for mange ting. Men selvom du får meget mindre plads i dit nye hjem, så får du til gengæld også en større frihed og kan sejle rundt.

Find en plads til båden

Når båden er købt, skal du have en bådplads. Det kan godt være, at du skal overveje, hvor du gerne vil bo henne. Der findes nemlig mange skønne havne i Danmark at vælge imellem. Tillykke med dit nye hjem på vandet, hvor du bliver vugget i søvn af bølgerne og vågner op om morgenen til en skøn udsigt over havnen. Du kan få masser af frisk luft og drikke morgenkaffe på dækket. Får du lyst til at sejle en tur, så gør du det bare. Du kan også planlægge længere ture, hvor du besøger andre havne.

Kommentarer lukket til Få en enkel livsstil på husbåd med skøn udsigt
ashe