Havne i Danmark

Nyd fritidslivet ved vandet – også i den kolde tid

Holder du af livet ved vandet? Ja, måske ligefrem af at sejle i lystbåd eller jolle og nyde, hvordan blæsten suser i håret og bider i huden? Så er du givetvis et friluftsmenneske, der også nyder livet ved havet i den kolde tid, hvor båden er på land. Så kan sejlturene blive afløst af traveture ved kysten, som er en anden måde at nyde det maritime liv på, hvis man er uden for sejlsæsonen. Det at trave er nemlig en populær sport, og en forening som Dansk Vandrelaug har ikke færre end knapt 10.000 medlemmer – og det er selvfølgelig blot en brøkdel af dem, der holder af at gå i naturen og ikke mindst ved havet.

Det kræver godt tøj at nyde havluften også ved vintertide. Måske skal garderoben fornys med flotte og varme vinterjakker, der kan holde blæsten ude fra kroppen og sørge for, at du kommer lun hjem igen fra traveturene i den friske luft? Gode vinterjakker er nødvendige i det danske klima, hvor vi er plaget af både blæst og regn, men med vinterjakker i en sublim kvalitet kan vi til gengæld nyde udelivet og livet ved kyst og hav hele året rundt.

Gode fællesskaber også på traveturen

Der er mange undersøgelser der viser, at det at gå ture er lige så god motion som så meget andet. Ja, at trave ved hav og kyst er på mange måder bedre end så mange andre former for motion. Ved at gå belaster man for eksempel muskler og led mindre end når man løber, men man opnår samtidig de fleste fordele: Man forbrænder kalorier, styrker led og muskler – ja, mange forskere mener, at man kan gå sig til et bedre liv, samtidig med, at man kan nyde hav, kyst og natur.

Vandreture kan også være et godt udgangspunkt for gode fællesskaber. Både Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen arrangerer for eksempel vandreture for medlemmerne, og Dansk Vandrelaug har traveture for seniorer og andre delgrupper. Ved at gå sammen med andre kan man skabe nye venskaber og nye relationer, som kan give mange fordele også uden for vandreturenes regi.

Vi kan kun anbefale at finde de nye vinterjakker frem og tage vandreskoene på og komme afsted ud til kysten, så I kan nyde traveturene ved havet. Der er ikke noget mere opløftende end den friske blæst fra havet, og ved at gå ture ved havet kan I nyde det maritime miljø året rundt.

Digtere i alle lande har besunget det maritime miljø, så det har fænget til alle tider. Hvem kender ikke ‘Blæsten går frisk over Limfjordens vande’ – skrevet af den i dag ikke så kendte forfatter Erik Bertelsen. Hans sang kender vi dog alle, og den er en perfekt besyngelse af det maritime liv i Danmark, som vi alle holder af.

Kommentarer lukket til Nyd fritidslivet ved vandet – også i den kolde tid
ashe