Havne i Danmark

Det skal du pakke til sejl-ferien

Skal du ud og sejle? Når du er ude på havet, har du færre muligheder for at skaffe ting, som du glemmer derhjemme. Derfor er det en god ide at sørge for at pakke alt det nødvendige til sejl-ferien og det kan du læse om i denne artikel.

[IMAGE=dh6bDEdBiiMh.jpg]

Fodtøj til sejlturen

[IMAGE=bAm7j3brhBxK.jpg]

Når du skal ud og sejle, skal du sørge for at have det rette fodtøj. Her er der tale om at fokusere på høj sikkerhed og komfort. Du kan finde sejlersko eller støvler, men du kan også vælge andre sko. Mest af alt er det blot vigtigt at hvis du vælger fx træningssko i form af Nike sko, skal du bare være sikker på at der er tale om skridsikkert fodtøj.

Du kan eventuelt kombinere fodtøjet med andre produkter på markedet og sørge for at have vandtætte strømper på. Du vil nødigt ende op kolde fødder ude på havet hvor det allerede kan være køligt.

Liste over ting til sejl-ferien

Nedenfor kan du finde en tjekliste over, hvad vi ville pakke til en sejltur

  • Flere kopier af dit pas.
  • Solcreme: Hvis du har været ude og ro eller at sejle før, ved du sikkert allerede at du kan blive solskoldet, hvis du ikke passer på. Vandet reflekterer solens stråler, der er ikke bygninger som dæmmer solen, og solen er skarp, når du er ude og sejle og derfor er solcreme essentielt.
  • Solhat: Selvom at du har solcreme, er det også en god ide at have en solhat på, som kan beskytte hovedet.
  • Solbriller: Det er ikke sjovt at være ude på havet uden solbriller. Husk at pakke dem hjemmefra.
  • Pandelampe: Du har sikkert lys på båden i de mørke timer, men det er altid en god ide at pakke en pandelampe for at være på den sikre side.
  • Piller mod søsyge: Man ved aldrig. Selvom du ikke har været søsyg før, kan det være at du bliver søsyg eller at en anden bliver søsyg. Du vil nødigt ende med, at du eller en anden bliver syg, når der ikke er søsygepiller på båden.
  • Personlig forsikring: Sørg for at have papirer på din forsikring.
  • Sejlerhandsker: Det er en god ide at beskytte sine hænder. Dette gælder især når du bruger sejl og reb.

Sådan undgår du at blive søsyg

Ovenfor har vi nævnt søsyge. Søgesyge er forbundet med: https://www.dr.dk/nyheder/indland/derfor-bliver-du-soesyg-og-saadan-undgaar-du-opkast sanseindtryk sanseindtryk, der strider mod hinanden, og her er der især tale om sanser forbundet med vores syn, følesans og vores balancecenter.

Det er de tre sanser, som arbejder sammen, så du og jeg og alle andre har mulighed for at bevæge os uden at slingre. Hvis de tre sanser har svært ved at arbejde sammen, kan din hjerne blive forvirret og det kan føre til søsyge.

Ovenfor har vi nævnt søsygepiller, som kan hjælpe mod søsyge. Men hvis du ender med at glemme dem alligevel, kan det hjælpe at kigge mod horisonten og følge bådens bevægelser.

Kommentarer lukket til Det skal du pakke til sejl-ferien
ashe